Seful ONU Avertizeaza ca Lumea e Periculos de Aproape de un Razboi Nuclear

Seful ONU Avertizeaza ca Lumea e Periculos de Aproape de un Razboi Nuclear

Antonio Guterres, secretarul general al ONU, spune ca omenirea este periculos de aproape de un razboi nuclear in momentul de fata, si ca doar o simpla neintelegere poate declansa un razboi in urma caruia absolut nimeni nu ar avea ceva de castigat, pentru ca armele nucleare nu aduc decat distrugere totala.

Tensiunile geopolitice extrem de ridicate sunt principalul pericol in momentul de fata, iar secretarul general al ONU afirma ca invazia Ucrainei combinata cu toate crizele din Orientul Mijlociu si Coreea, reprezinta principalele probleme care ar trebui sa fie in atentia liderilor lumii, si ar trebui sa fie tratate cu foarte mare atentie pentru a se reduce riscul unui razboi nuclear.

“Omenirea la o singură neînțelegere, la o greșeală de calcul distanță de anihilarea nucleară. Secretarul general al ONU Guterres a declarat că amenințările geopolitice precum criza climatică, pandemia de Covid-19 și conflictele armate pun lumea în pericol de apariție a unui pericol nuclear.

Guterres a mai spus că „tensiunile geopolitice ating noi cote” și că invadarea Ucrainei de către Rusia și crizele din Orientul Mijlociu și peninsula Coreeană sunt zone în care amenințările nucleare „se înfloresc”.”