Creierul Uman mai Sanatos, Descoperirea IMPRESIONANTA care Ajuta Oamenii

Creierul Uman Sanatos Descoperirea IMPRESIONANTA Ajuta Oamenii

De decenii oamenii de stiinta au recomandat activitatea fizica pentru a mentine creierul sanatos, insa cercetarile arata acum ca exercitiile regulate de intindere si mișcare pot ajuta persoanele in varsta cu probleme usoare de memorie.

Cercetatorii de la Facultatea de Medicin a Universitatii Wake Forest au recrutat 300 de adulti cu declin cognitiv usor pentru a face exercitii aerobice, de intindere si echilibru. Grupurile au fost impartite pe baza acestor doua tipuri de exercitii, pe care le-au facut de doua ori pe saptamana cu ajutorul unui antrenor personal, dar s-au antrenat deasemena de doua ori pe saptamana si pe cont propriu, totul pe o perioada de 12 luni de zile.

Studiul a fost prezentat marti la Conferința Internationala a Asociatiei Alzheimer din San Diego, California. Toti participantii au avut o forma de afectare cognitiva usoara, una dintre primele etape ale dementei si aveau un stil de viaat sedentar.

In total, ambele grupuri au finalizat 31.000 de sesiuni de exercitii, afirmat autoarea studiului, Laura Baker. La sfarsitul experimentului, niciunul dintre membrii grupului nu a experimentat declin cognitiv, in timp ce un grup de control cu participanti similari, cu deficiențe cognitive usoare care nu s-au antrenat, a avut un declin.

Baker a declarat pentru Associated Press ca rezultatele studiului indica faptul ca „acest lucru este realizabil pentru toata lumea”, in special pentru persoanele in varsta care au o rutina limitata de exercitii fizice. Mai mult, ea recomanda ca exercitiile fizice „trebuie sa facă parte din strategiile de preventie” pentru cetatenii in varsta deja expuși riscului.

Maria Carrillo, cercetator la Asociația Alzheimer, a declarat pentru AP ca, cercetarile din trecut au indicat ca activitatea fizica zilnica a ajutat la reducerea inflamatiei din creier si la cresterea cantitatii de sange care curge catre acesta. Baker a remarcat, de asemenea, ca a avea un grup social sau o rețea de sprijin a fost cruciala pentru participantii în varsta.