DACIA Duster 3: Schimbarea MAJORA pentru Noul SUV Pregatita de DACIA

DACIA Duster 3 Schimbarea MAJORA Noul SUV Pregatita DACIA

DACIA Duster 3 este deja testata pe drumurile publice de catre DACIA, semn ca lansarea se apropie cu pasi repezi, iar asta ne aduce si noi informatii cu privire la viitorul model de SUV. Conform informatiilor aparute dupa ce DACIA Duster 3 a fost surprinsa pe drumurile din Spania, se pare ca se vor face o serie de schimbari majore in noua masina.

DACIA Duster 3 ar urma sa fie lansata de catre cei de la DACIA fara motoare pe motorina, conform presei din Spania, ramanand doar cele pe benzina, GPL, si hibride, dar tot pe benzina. Renuntarea la motoarele diesel nu e tocmai ceva neasteptat in ceea ce priveste noul model de SUV, iar asta pentru ca in Logan si Sandero s-a renuntat deja la ele inca din 2021.

DACIA trebuie sa faca tranzitia catre motoarele electrice in viitorul apropiat, iar totul incepe cu renuntarea la motoarele pe motorina si oferirea doar optiunilor pe benzina, GPL, si hibride. Desigur ca DACIA Duster 3 va fi interesanta pentru multi clienti chiar si in aceasta situatie, dar trecerea la motoarele electrice va provoca si mai multe schimbari in preferintele clientilor.

DACIA Duster 3 va oferi un motor 1.3 Tce de 130 CP in versiunea pe benzina, in cazul celei hibride fiind disponibil acelasi motor, dar combinat cu unul electric va putea dezvolta 150 CP. Desigur ca versiunea hibrida a noului model de SUV va fi mai scumpa, iar asta pentru ca tehnologia folosita nu e tocmai una ieftina, chiar daca e integrata dupa ani de utilizare in masinile Renault.

DACIA Jogger va avea tehnologia hibrida inaintea DACIA Duster 3, iar ea va fi preluata de catre noul SUV in momentul lansarii, probabil cu unele mici modificari. Avand in vedere aceasta estimata evolutie a lucrurilor, vom putea sti in avans ceea ce va oferi SUV-ul dupa implementarea in Jogger, si aici vorbim nu doar despre performante, ci si despre pret.

Este de asteptat ca DACIA Duster 3 sa fie mai scump decat modelele actuale, noile tehnologii pe care DACIA le va implementa urmand a creste pretul de vanzare pentru noua masina. Diferenta n-ar trebui sa fie mai mare de maxim 2.000 de euro pentru modelul cel mai ieftin, dar mai multe vom afla abia dupa ce va fi prezentat oficial noul mode.