Ministrul Apararii din Moldova Afirma ca Rusia Nu vrea sa Atace Tara

Ministrul Apararii din Moldova Afirma ca Rusia Nu vrea sa Atace Tara

Ministrul Apararii din Republica Moldova, Anatolie Nosatîi, a afirmat ca Rusia nu are intentia de a ii ataca tara, informatiile fiindu-i furnizate pe cale oficiala de catre mai multe surse din Federatia Rusa, iar el pare destul de increzator in faptul ca tot ceea ce i se spune este real, desi vedem ce se intampla in Ucraina.

Afirmatiile ministrului Apararii din Republica Moldova vin la doar cateva zile dupa ce presedintele tarii, Maia Sandu, afirma ca exista foarte multe ingrijorari cu privire la faptul ca razboiul din Ucraina s-ar putea extinde inclusiv pe teritoriul tarii al carui presedinte este.

“În prezent, cetăţenii Republicii Moldova trebuie să se simtă în siguranţă. Forţele ruseşti desfăşoară acţiuni de luptă în sud-estul Ucrainei, o distanţă care ne asigură stabilitate.

În pofida faptului că exploziile provocate de rachetele ruseşti se mai aud uneori în zonele din sudul ţării, nu există în prezent un pericol iminent privind o eventuală agresiune sau operaţiuni militare pe teritoriul Republicii Moldova.

Pe canalele oficiale, din mai multe surse, s-a comunicat că planurile militare ale Federaţiei Ruse nu vizează teritoriul Republicii Moldova.”