Rusia Acuzata de Iresponsabilitate si ca Pune Europa in Pericol

Rusia Acuzata de Iresponsabilitate si ca Pune Europa in Pericol

Rusia este acuzata ca pune in pericol toata Europa prin modul in care a decis sa obtina si sa mentina controlul asupra centralei nucleare de la Zaporoje, iar asta in primul rand pentru ca acolo are foarte multa tehnica militara si munitie, lansand deasemenea diverse atacuri impotriva armatei ucrainiene din locatie.

Separat, Agentia Internationala pentru Energie Atomica acuza Rusia ca incalca 7 dintre principiile de securitate si siguranta in ceea ce priveste energia nucleara, presedintele agentiei afirmand ca orice fel de inactiune din partea lumii occidentale este inadmisibila, un accident nuclear putand avea loc oricand.

“Centrala nucleară Zaporizhzhia ocupată de Rusia „scăpat de sub control”. Rafael Mariano Grossi, șeful Agenției Internaționale pentru Energie Atomică, a declarat că „șapte piloni indispensabili ai securității și securității nucleare sunt încălcați” la uzina Zaporizhzhia.

„În timp ce acest război continuă, inacțiunea este inadmisibilă”, a spus el, îndemnând la reluarea inspecțiilor la uzină. Anterior, oficialii ucraineni au declarat că trupele ruse folosesc uzina Zaporizhzhia ca acoperire pentru focul de artilerie de la mijlocul lunii iulie.”

author avatar
Redactia iDevice.ro