Android: PERICOLUL Ascuns pentru Telefoane despre care Trebuie sa Stii

Android PERICOLUL Ascuns Telefoane Trebuie Stii

Android este de departe cel mai folosit sistem de operare pentru telefoane si tablete, insa din pacate exista si foarte multe pericole pentru cei care-i utilizeaza. Unul dintre aceste pericole foarte serioase are in centru un malware numit HiddenAds, el putand rula in fundal fara ca oamenii sa stie, si poate fi foarte enervant.

Android este gandit ca un sistem de operare care sa ofere cat mai multa libertate pentru utilizatori, insa din pacate asta vine uneori cu un pret destul de serios. Acest malware care a fost ascuns in unele aplicatii disponibile si in Google Play Store, este capabil sa ruleze reclame in aplicatiile noastre, dar sa faca si ma imult rau decat atat.

Problema cu acest malware este ca el nu cere permisiuni pentru a rula in telefoanele noastre, ci porneste automat dupa instalarea facuta de oameni. Mai mult decat atat, aplicatiile care au venit cu malware-ul isi schimba denumirea pentru a nu fi descoperite de catre utilizatori, ramanand astfel permanent in telefoane, continuand sa faca rau.

Android este exploatat de catre malware-ul HiddenAds pentru a rula reclame in toate aplicatiile noastre fara ca noi sa stim ca ele de fapt nu au fost implementate de dezvoltatori. Reclamele acestea genereaza consum de resurse in telefoane, afectand inclusiv autonomia bateriei dispozitivelor, totul fara sa ne dam seama ce se intampla.

Reclamele care sunt rulate in fundal in aplicatii genereaza venituri pentru hackerii care le-au facut, asta in timp ce utilizatorii pierd timp cautand problemele performantelor reduse. Desigur ca e foarte greu de descoperit ce anume se intamplain Android daca nu stii unde sa te uiti, de asta e important sa ne uitam atent la ce aplicatii instalam.

Android nu are in mod obisnuit aplicatii de acest gen publicate de catre Google in Google Play Store, dar uneori se intampla ca hackerii sa gaseasca metode de a eluda sistemele de securitate. Aplicatiile care contin in acest malware sunt in principal unele utilitare, ele fiind deja eliminate din Google Play Store.