Combat Life Saver: Militarii Armatei Romane se Antreneaza cu Soldatii Americani

Combat Life Saver Militarii Armatei Romane se Antreneaza cu Soldatii Americani

Militarii Armatei Romane se antreneaza cu soldatii americani in cadrul unui exercitiu numit Combat Life Saver, scopul sau fiind de a ii ajuta pe soldati sa lucreze impreuna mai eficient, in cazul in care vor fi nevoiti sa participe impreuna la misiuni reale.

Militarii români alături de militarii americani la cursul de Combat Life Saver.

În baza militară din Bemowo Piskie, militari din cadrul Detașamentului de Apărare Antiaeriană ,,Gheparzii Transilvani” au absolvit cursul Combat Life Saver desfășurat în baza de instrucție Bemowo Piskie alături de partenerii americani din cadrul Grupului de Luptă din Polonia.

Cursul a avut o parte teoretică si una practică, iar la sfârșitul lui participanții au trecut prin emoțiile unui examen exigent, pe timpul căruia s-au gândit permanent că manechinul căruia i s-a acordat primul ajutor putea fi camaradul care a suferit diverse traume pe câmpul de luptă.

Eforturile depuse de către cei doi militari români au fost răsplătite prin obținerea diplomelor prin care se atestă însușirea cunoștințelor necesare salvării unei vieți omenești și totodată că sunt pregătiți a face față unei posibile situații critice în care abilitățile lor pot face diferența între viață și moarte.

Începând cu luna aprilie, timp de aproximativ 6 luni, contingentul românesc ,,Gheparzii Transilvani”, structură generată de Batalionul 3 Apărare Antiaeriană ,,Potaissa” se instruiește într-un mediu multinațional alături de aliații grupului de luptă din Polonia, sub coordonarea Comandamentului Forțelor.