Rusia a Bombardat cea mai Mare Centrala Nucleara din Europa

Rusia a Bombardat cea mai Mare Centrala Nucleara din Europa

Rusia a bombardat cea mai mare centrala nucleara din Europa, conform informatiilor venite de la agentia nationala pentru energie nucleara din Ucraina, rusii lansand obuze spre una dintre liniile electrice din cadrul centralei pentru a forta oprirea furnizarii de energie electrica spre alte zone ale tarii, eventual si spre Uniunea Europeana.

Rusia a inceput sa preia o parte din productia de energie electrica de acolo inca de acum cateva luni, dupa ce a ocupat centrala nucleara, insa acum a devenit mult mai agresiva in actiuni, probabil si pentru ca Ucraina a inceput sa vanda energie electrica Uniunii Europene pentru a-si sustine eforturile de aparare in razboi.

“Rusia bombardează centrala nucleară Zaporizhzhia pentru a „deconecta-o de la sistemul energetic al Ucrainei”. După atacurile Rusiei în apropierea centralei, compania de stat de energie nucleară a Ucrainei a declarat că Rusia dorește „să distrugă infrastructura stației și să deterioreze transportul de energie”.

„Prin urmare, bombardarea centralei este probabil să continue”, a spus Energoatom. Mai devreme, compania a raportat că există „un risc serios” pentru funcționarea în siguranță a centralei din cauza bombardamentului Rusiei din 5 august.”