Ministrul Sanatatii: Deciziile de Ultima Ora privind Pandemia pentru Toti Romanii

Ministrul Sanatatii Deciziile Ultima Ora Pandemia Toti Romanii

Ministrul Sanatatii vorbeste despre extrem de importantele masuri care au fost luate de catre autoritatile din Romania pentru milioane de romani din intreaga tara in cadrul valului 5 al pandemiei de Coronavirus, care au dus la o reducere de 4 ori a numarului deceselor fata de valul 4 din 2021.

Ministrul Sanatatii spune ca in Romania numarul deceselor a fost redus mai mult decat ceea ce s-a inregistrat, conform studiilor, doar in baza reducerii virulentei dintre tulpinile Delta si Omicron, el laudandu-si echipa care a luat deciziile in baza carora au fost salvate vietile romanilor din toata tara.

“Trebuie sa fac niste mentiuni, si mentionez ca am reusit sa gestionam, si spun eu satisfacator, valul 5 al pandemiei de Coronavirus, si cred ca si valul 6, si sunt semne ca lucrurile merg intr-o directie favorabila. Am reusit sa ne atingem absolut toate tintele pe PNRR, in ciuda scepticismului unora, am lansat ghidurile aplicantului in mai multe domenii.

Am o anumtia satisfactie ca in valul 5 al pandemiei am reusit sa reducem de 4 ori numarul deceselor, mult mai mult decat diferenta intre patogenitatea tulpinii Delta, care a fost in toamna – iarna, si patogenitatea tulpinii Omicron. Colegii mei au reusit, am avut o anumita gandire, am lucrat impreuna, intr-un colectiv de profesionisti, cred ca asta a fost marea diferenta fata de perioadele anterioare.

Am reusit acest lucru pentru ca am mutat greutatea de la spitale, in zona ambulatorie. Am oferit acces la servicii de sanatate ambulatorie, testare, tratament la medicul de familie, in centrele de evaluare, am testat de 2 ori mai mult in valul 5 decat in valul 4. Asta a dus la un control mai bun al pandemiei, si am avut mai putine decese.

Studiile au aratat ca diferenta privind decesele intre tulpinile Delta si Omicron a fost de 2 ori, din cauza virulentei, noi am reusit sa reducem de 4 ori decesele. E clar ca au fost vieti salvate in Romania, si in plus cred ca am mai reusit inca un lucru.

Impreuna cu colegii am oferit acces la servicii medicale in spitale, in unitati sanitare, care din pacate in cursul anului 2021 nu prea au primit pacienti cu alte patologii. Toata lumea este tulburata de numarul mare de decese in Romania in anul 2021, 300.000 de decese, o cifra fara precedent in istoria postbelica a tarii.”