NASA: AVERTISMENTUL pentru Omenire privind Pericolul din Sistemul Solar

NASA AVERTISMENTUL Omenire Pericolul Sistemul Solar

NASA a transmis un avertisment extrem de serios privind un pericol real din sistemul solar pentru intreaga omenire, un pericol despre care ar trebui sa stie toata lumea, si asta pentru ca el vine direct de la soare. V-am spus zilele trecute despre faptul ca eruptiile solare care ar putea avea loc in aceasta perioada ar putea afecta substantial viata de pe Pamant, NASA lansand aceasta avertizare pentru a ne pregati in legatura cu ceea ce urma sa se intample.

NASA ne-a vorbit despre eruptiile solare, insa cei de la NOOA din SUA spun ca o pata solara de dimensiuni mari poate genera probleme foarte mari pentru Pamant daca va erupe in perioada urmatoare. Estimarile specialistilor vizau weekend-ul care tocmai a trecut, dar si zilele acestea, ei crezand ca exista posibilitatea ca aceast apata solara sa genereze o eruptie foarte puternica, asa cum avertiza si NASA, care sa pertube campul magnetic al Pamantului si dispozitivele electronice.

NASA: AVERTISMENTUL pentru Omenire privind Pericolul din Sistemul Solar

NASA a descoperit aceasta pata solara intr-o zona a soarelui care nu era vizibila Pamantului, fara a sti clar ce dimensiune are, desi ele pot ajunge sa aiba dimensiuni de pana la cateva sute de kilometri. Pericolul cu aceasta pata solara este ca dimensiunea sa este atat de mare incat modifica modul in care vibreaza soarele, iar atat cei de la NASA, cat si alti experti spun ca asta poate aduce probleme foarte, foarte mari, pentru Pamant in cazul in care ar aparea eruptiile solare.

NASA AVERTISMENTUL Omenire Pericolul Sistemul Solar pata solara

NASA a spus ca eruptiile solare pot perturba traficul aerian, localizarea prin GPS, satelitii care orbiteaza Pamantul, si desigur ca pot provoca probleme inclusiv la sol, din cauza radiatiilor ridicate. Soarele trece printr-o perioada in care emite radiatii cu o intensitate mai mare, si exista mai multe eruptii solare, astfel ca ne putem astepta ca nu doar in urmatoarele zile, ci in urmatoarele saptamani si luni sa existe constant pericolul unor eruptii masive.

“Soarele vibrează continuu din cauza bulelor de convecție care lovesc suprafața. Cu cât pata solară este mai mare și cu cât câmpul magnetic este mai puternic, cu atât această întârziere va fi mai mare. Din munca mea, niveluri mai ridicate de activitate solară înseamnă o rezistență crescută a sateliților care orbitează aproape de Pământ – iar operatorii de sateliți vor pierde venituri dacă această rezistență dezorbitează un satelit care funcționează.” a declarat expertul NASA, Dean Pesnell, pentru Live Science.

NASA incearca sa monitorizeze pata solara care ingrijoreaza oamenii de stiinta, si chiar daca acum ea nu a explodat inca, exista posibilitatea sa o faca, si sa arunce radiatii puternice catre Pamant.