ING Bank: Noua Masura IMPORTANTA Luata pentru Clientii din Romania

ING Bank Noua Masura IMPORTANTA Luata Clientii Romania suspendare rate credite

ING Bank a luat o masura extrem de importanta pentru clientii din toata Romania, una despre care ar trebui sa stie foarte multi dintre ei. Vorbim despre o masura care este pusa in aplicare dupa ce Guvernul Romaniei a decis sa adopte o ordonanta de urgenta pentru suspendarea platilor ratelor la credite.

ING Bank le permite clientilor sa faca acest lucru in baza OUG 90/2022, iar acum ca exista si norme metodologice de aplicare, are detalii pentru clienti. Pe website-ul bancii exista toate informatiile importante cu privire la ceea ce inseamna utilizarea acestui sistem, dar si ce efecte va avea el pe termen lung.

Pentru inceput, cei de la ING Bank au creat un calculator special care ne permite sa aflam ce fel de impact va avea amanarea ratelor la credite. Inainte de a hotara, sau nu, daca vreti sa profitati de aceasta facilitate, puteti afla cum va fi afectat creditul vostru de aceasta operatiune, si cum se vor modifica ratele de credit, in final.

ING Bank: Noua Masura IMPORTANTA Luata pentru Clientii din Romania

ING Bank are simulatoare separate pentru credite de nevoi personale, pentru credite ipotecare, sau credite pentru Prima/Noua Casa. Practic, foarte multi dintre clientii din Romania care au un credit luat de la banca vor avea posibilitatea de a amana ratele, daca ajung la concluzia ca aceasta masura este buna pentru ei.

ING Bank Noua Masura IMPORTANTA Luata Clientii Romania suspendare rate

Suspendarea platii ratelor bancare se poate face doar in cazul romanilor care au fost afectati de criza energetica, sau de situatia razboiului din Ucraina. ING Bank explica foarte clar acest lucru in website-ul in care are informatii despre aceasta ordonanta de urgenta, la fel ca si celelalte banci din Romania care acorda aceasta facilitate.

ING Bank explica foarte clar pe website-ul sau care sunt conditiile in care oricine poate profita de acest sistem, astfel ca e bine sa stiti in avans totul. Nu oricine va putea sa suspende plata ratelor pentru credite, si nu in orice conditii, asa ca e bine sa va informati in mod corect inainte de a lua o decizie vis-à-vis de tot.

ING Bank nu e singura banca la care vedem masuri de acest gen, asa ca daca aveti un credit la o alta banca, e bine sa va uitati si la informatiile pe care aceasta le ofera pentru acest proces.