NATO Ajuta Serviciile de Urgenta in Lupta Impotriva Incendiilor de Vegetatie

NATO Ajuta Serviciile de Urgenta in Lupta Impotriva Incendiilor de Vegetatie

NATO ajuta serviciile de urgenta din Europa in lupta impotriva incendiilor de vegetatie care au generat atat de multe pagube in multe tari europene, iar mai jos puteti vedea in ce fel si-au oferit ajutorul tarile care fac parte din alianta acum.

“Forțele aeriene aliate sprijină serviciile de urgență în lupta împotriva incendiilor de vegetație.

Aliații #NATO se ajută reciproc cu aeronavele lor special adaptate, fie că este vorba de acțiuni concertate de stingere a incendiilor sau de o națiune care ajută la stingerea incendiilor în alta.

Utilizarea unei game de elicoptere și avioane de diferite dimensiuni și tip permite echipajelor să opereze în locații îndepărtate fără a fi nevoie să se întoarcă la o bază de operare permanentă pentru reumplerea cu apă.

Schimbările climatice au creat dezastre naturale în țări din întreaga lume, de la inundații la incendii sălbatice catastrofale. Anul acesta, din nou, multe țări aliate au fost devastate de incendii de vegetație în ultimele săptămâni

Pe măsură ce națiunile afectate își adună toate serviciile civile de urgență pentru a lupta împotriva incendiilor de pe tot globul, armata își pune la dispoziție echipamentul unic atât la sol, cât și în aer pentru a sprijini eforturile naționale de stingere a incendiilor.

Agenția de Sprijin și Achiziții NATO a desfășurat 40 de avioane, în timp ce sprijină Brigada de Pompieri Elenă pentru al 11-lea an consecutiv. La cererea autorităților elene, agenția a desfășurat un număr record de aeronave în 20 de locații diferite de pe teritoriul grec.

Sprijinul reciproc al țărilor europene în eforturile lor de combatere a incendiilor de pădure are loc și în cadrul RescEU, un mecanism de protecție civilă al UE.”