Volodimir Zelenski Avertizeaza Rusia, are Cereri Noi de la Aliati

Volodimir Zelenski Avertizeaza Rusia Cereri Noi Aliati

Volodimir Zelenski a vorbit intr-o declaratie de presa despre situatia in care se regaseste Ucraina in momentul de fata, una extrem de dificila, asa cum tot spune presedintele Ucrainei de cateva luni incoace, el cerandu-le tarilor aliate sa trimita si mai multe arme si tehnica militara in tara sa.

Volodimir Zelenski a avertizat deasemenea Rusia ca orice fel de posibile negocieri intre Kremlin si Kiev vor deveni imposibile daca in teritoriile ocupate de catre rusi vor fi organizate referendumuri pentru anexarea lor la Rusia in perioada urmatoare.

“Situația din Donbas rămâne foarte dificilă. Armata noastră face tot posibilul pentru a opri teroarea rusă și a provoca cele mai mari pierderi posibile ocupanților. Avdiivka, Pisky, Maryinka, Bakhmut și alte zone fierbinți din regiunea Donețk iau eforturile principale și, din păcate, multe vieți. Este greu și în regiunea Harkov, în sudul țării noastre, unde ocupanții încearcă să-și concentreze forțele.

Cheia acum, la fel ca înainte, sunt armele pentru apărarea noastră, armele de la parteneri. În fiecare zi, fără pauze, lucrăm pentru a crește oferta de arme, pentru a trimite sisteme mai puternice și cu rază lungă de acțiune în față. Și săptămâna viitoare așteptăm vești de la parteneri cu privire la pachetele de asistență.

Posibilele negocieri cu Ucraina vor muri dacă vor avea loc referendumuri ilegale în teritoriile ocupate. Președintele Volodimir Zelenski a declarat, în timpul discursului său către națiune, că țara nu va permite Rusiei să pună mâna pe teritoriile ucrainene.”