SUA Anunta o Decizie Cruciala pentru Ucraina, ce se Intampla cu HIMARS

SUA Anunta Decizie Cruciala Ucraina Intampla HIMARS

Capacitatea armatei Ucrainei de a distruge armata rusa si de a se apara impotriva bombardamentelor rusilor primeste “intariri” dupa ce SUA a anuntat in mod oficial faptul ca va furniza mai multa munitie pentru sistemele de rachete HIMARS si NASAMS pe care le-a trimis deja acolo.

HIMARS este unul dintre cele mai avansate sisteme de lansare de rachete, multumita lui armata ucraineana reusind sa distruga nenumarate obiective strategice ale armatei ruse, impreuna cu foarte multe tancuri, vehicule militare, si nu doar atat, iar NASAMS este un foarte avansat sistem de apararea antiaeriana.

Separat de rachetele pentru HIMARS si NASAMS, SUA va trimite deasemenea munitie pentru celebrele lansatoare Javelin, impreuna cu obuze de artilerie, munitie pentru mortare, si diverse alte sisteme anti-tanc, ceea ce inseamna ca Rusia va avea probleme si mai mari in a face avansuri in Ucraina.

“SUA anunță un pachet de ajutor militar de 1 miliard de dolari pentru Ucraina. Pachetul include muniție suplimentară pentru sistemele de rachete de artilerie de mare mobilitate (HIMARS); 75.000 de cartușe de muniție de artilerie de 155 mm; douăzeci de sisteme de mortar de 120 mm și 20.000 de cartușe de muniție de mortar de 120 mm.

SUA vor trimite, de asemenea, muniție pentru sistemele naționale avansate de rachete sol-aer (NASAMS), 1.000 de rachete antitanc Javelin, sute de sisteme antiblindare AT4; 50 de vehicule blindate de tratament medical; Muniții antipersonal Claymore și explozibili C-4.”