Rusia a Luat Decizia, Ce se Intampla la Centrala Nucleara de la Zaporoje

Rusia a Luat Decizia, Ce se Intampla la Centrala Nucleara de la Zaporoje

Centrala nucleara de la Zaporoje urmeaza sa fie deconectata de la sistemul energetic al Ucrainei de catre Rusia, care a ocupat-o inca de acum cateva luni, si care desfasoara misiuni de atac impotriva Ucrainei de acolo, dar era de asteptat ca acest pas sa fie facut de catre invadatori in cursul acestui razboi.

Presedintele Agentiei pentru Energie Nucleara din Ucraina a afirmat ca a fost deja stabilit un plan prin care Rusia ar urma sa deconecteze centrala nucleara de la sistemul energetic al Ucrainei, iar el probabil ca va fi pus in aplicare in perioada urmatoare, insa asta aduce probleme extrem de mari acum.

Ucraina se baza pe curentul electric generat de catre centrala nucleara, si dupa ce va fi deconectata de la sistemul sau energetic national, ramane de vazut daca vor fi probleme cu furnizarea energiei electrice in diverse zone din tara, sau daca vor fi sistate livrarile catre Uniunea Europeana in perioada urmatoare.

“Ocupanții au început să pună în aplicare un plan de conectare a CNE #Zaporizhzhya la sistemul energetic rus și deconectare de la cel ucrainean. Acest lucru a fost raportat de președintele Energoatom, Pyotr Kotin.”