Armata Romana a facut Instruire cu Sistemele HIMARS in Romania

Armata Romana facut Instruire Sistemele HIMARS Romania

Soldatii Armatei Romane au inceput programul de instruire in vederea folosirii sistemelor de rachete HIMARS, ei desfasurand in Romania trageri de lupta cu aceasta tehnica militara foarte avansata care face ravagii in randul trupelor armatei ruse in momentul de fata pe frontul de lupta al razboiului din Ucraina.

Armata Romana spune ca primele trageri cu sistemele HIMARS detinute de catre Romania au avut loc in perioada 8 – 10 iunie 2022 in Centrul National de Instruire pentru Aparare Antiaeriana din Capu Midia, prezenta lor in tara noastra fiind foarte importanta pentru apararea tarii de orice fel de amenintari.

Instruire cu HIMARS!

În prima săptămână a lunii august, Batalionul 81 Rachete Operativ Tactice “Maior Gheorghe Sonțu” a desfășurat activități de instrucție în Centrul Național de Instruire Întrunită din Cincu.

Pentru militarii batalionului, punctul culminant al pregătirii a fost executarea tragerilor de luptă cu sistemul HIMARS, tehnică intrată în dotarea Brigăzii 8 ROT în anul 2021.

Primele trageri cu sistemele HIMARS ale Armatei României au avut loc în Centrul Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană din Capu Midia, în perioada 8-10 iunie 2022.

Pentru România, realizarea capabilităţii de sprijin de foc indirect constituie un interes esenţial de securitate şi contribuie în mod semnificativ atât la consolidarea parteneriatului strategic cu Statele Unite ale Americii, cât şi la îndeplinirea angajamentelor asumate de țara noastră în cadrul NATO.