Google Incearca sa Forteze Apple sa faca in iPhone o Schimbare MAJORA care exista in Android

Google Incearca Forteze Apple faca iPhone Schimbare MAJORA exista Android

Google incepe sa puna presiune pe Apple pentru a implementa in iOS si iPhone o schimbare majora care exista pe Android de ani de zile, si care ar fi benefica pentru miliarde de oameni din intreaga lume, daca si cei din Cupertino ar dori sa o faca. Stiti probabil, daca folositi un telefon Android, ca Google a implementat in sistemul sau de operare o tehnologie numita RCS, adica un fel de iMessage care functioneaza prin retelele de telefonie in tandem cu o conexiune de internet.

RCS este practic un iMessage universal, care ar fi disponibil la fel in iPhone si Android, eliminand necesitatea de a utiliza diverse aplicatii de mesagerie pentru a trimite mesaje, poze, clipuri video la rezolutie inalta, intre orice fel de telefoane. Android are RCS implementat in mod nativ, iar multi operatori de telefonie mobila ofera suport pentru acest standard, inclusiv multi producatori de telefoane, Google dorind sa-l faca popular inclusiv in randul utilizatorilor iPhone.

Google vrea sa forteze Apple sa implementeze RCS si in iPhone

Apple a refuzat ani de-a randul sa implementeze standardul RCS in iOS si iPhone pentru a forta clientii sa utilizeze iMessage pentru a comunica cu alte persoane care au iDevice-uri, si a folosi aplicatii terte pentru restul lumii. Daca acum cand trimitem un mesaj de pe iPhone pe un telefon Android, folosind aplicatia nativa de mesaje, el se trimite in format SMS, sau MMS daca are o poza sau un video, RCS l-ar trimite la fel ca si cum l-am trimite pe WhatsApp, Facebook Messenger, Telegram, etc.

Android are implementata tehnologia care ar face viata a miliarde de oameni mult mai usoara, iar Apple ar putea implementa in iPhone si iOS aceeasi tehnologie, conform Google, fara a afecta in vreun fel modul in care functioneaza iMessage. Google da de inteles ca iMessage ar continua sa functioneze ca si pana acum pentru utilizatorii de iDevice-uri, dar cand oamenii vor sa comunice cu persoane care au Android, ar fi folosit automat sistemul RCS.

“Este timpul ca Apple să repare mesajele. Nu este vorba despre culoarea bulelor. Sunt videoclipurile încețoșate, chaturile de grup întrerupte, chitanțele de citire lipsă și indicatorii de tastare, fără mesaje text prin Wi-Fi și multe altele. Aceste probleme există deoarece Apple refuză să adopte standarde moderne de mesaje text atunci când persoanele cu iPhone și telefoane Android se pot trimite mesaje reciproce.”

Google a pornit o campanie publica prin care vrea sa convinga lumea sa puna presiune pe Apple sa integreze suport pentru RCS in iPhone si iOS, dar daca stiti cum functioneaza compania din Cupertino, atunci sigur stiti ca nu va ceda in fata acestei presiuni.