Trei Insecte au fost Autorizate pentru Consum de Comisia Europeana

Trei Insecte au fost Autorizate pentru Consum de Comisia Europeana

Trei insecte au fost autorizate pentru consum de catre Comisia Europeana, intr-o miscare foarte interesanta pentru un continent pe care oamenii nu prea consuma insecte, asa cum se intampla in diverse alte state din Asia si Africa, acolo unele dintre ele fiind considerate ca fiind parte din dieta obisnuita a unor populatii.

Comisia Europeana a autorizat greierele de casa, viermele galben de faina si lacusta migratoare pentru consum in Uniunea Europeana, autoritatile europene considerandu-le ca un nou tip inedit de mancare, si mai mult ca sigur vor exista locatii in care ele vor putea fi consumate decatre europenii dornici.

Decizia care a fost anuntata de catre Comisia Europeana sigur va fi o surpriza mare pentru unii, dar pentru altii probabil ca va fi doar ceva normal, mai ales ca e greu de crezut ca vor exista foarte multe locatii in care aceste tipuri de insecte vor putea fi efectiv cumparate de catre clienti.

“roman Indiferent dacă este o gustare sau un ingredient alimentar, știai că în prezent există trei insecte autorizate în UE „aliment nou”? „Greierul de casă”, „viermele galben de făină” și „lacusta migratoare” sunt cele trei tipuri de insecte autorizate ca „aliment nou” pe piața UE.

Organizatia pentru Mancare si Agricultura indică faptul că insectele sunt o sursă de hrană foarte hrănitoare și sănătoasă. Insectele conțin un conținut ridicat de grăsimi, proteine, vitamine, fibre și minerale și pot facilita trecerea către diete sănătoase și durabile.”