Ministrul Apararii: Anunturile Importante de Ultima Ora pentru Romania

Ministrul Apararii Anunturile Importante Ultima Ora Romania

Ministrul Apararii a publicat o serie de anunturi importante care vizeaza romanii din intreaga tara in momentul de fata, iar asta pentru ca aduce in atentia tuturor oamenilor faptul ca, in primul rand, a fost la Baza 71 Aeriana din Campia Turzii pentru a discuta despre modernizarea infrastructurii existente.

Ministrul Apararii vorbeste deasemenea si despre ajutorul pe care il acorda Romania in momentul de fata Frantei in lupta cu incendiile din zona Bordeaux, si felul in care Armata Romana isi foloseste tehnica pe care o are la dispozitie pentru a transporta pompierii din cadrul iGSU in zonele care sunt afectate de flacari acum.

“Alături de Președintele Camerei Deputaților, i-am vizitat, astăzi, pe militarii din Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” din Câmpia Turzii. Am discutat cu echipa de comandă și cu militarii de aici despre activitatea curentă, despre planurile de modernizare a infrastructurii existente, dar și despre extinderea Bazei 71 Aeriană, programul de investiții în acest sens fiind deja în derulare.

În contextul actual regional, Forțelor Aeriene Române le revine un rol major în consolidarea capacității de apărare a țării noastre, dar și întregului Flanc Estic al NATO, acestea fiind capabile să execute misiuni complexe de apărare a spațiului aerian al României, precum și să efectueze misiuni de transport aerian la mare distanță.

Le-am mulțumit militarilor Bazei 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” din Câmpia Turzii pentru profesionalismul cu care își fac datoria și i-am asigurat că voi sprijini proiectele majore de investiții pentru această unitate fanion a Armatei Române.România acordă sprijin autorităților din Franța pentru stingerea incendiilor de pădure.

Două aeronave C-17 Globemaster III, din cadrul Unității Multinaționale de Transport Strategic care operează din Baza Aeriană Papa din Ungaria, și o aeronavă C-27J Spartan a Forțelor Aeriene Române, au executat, joi și vineri, misiuni aeriene de urgență de pe aeroporturile Otopeni și Timișoara către o bază aeriană din zona Bordeaux, pentru transportul unor echipe de pompieri salvatori români, împreună cu echipamentul aferent.

Este vorba despre 77 de pompieri salvatori și 17 mijloace de intervenție care vor acționa, în perioada următoare, în sprijinul forțelor de intervenție din Franța, în scopul limitării extinderii incendiilor de pădure care se manifestă în această perioadă. Executarea celor două zboruri cu aeronavele C-17 Globemaster III a fost solicitată de Ministerul Apărării Naționale, în cadrul cotei de ore de zbor alocate României, ca stat membru al Unității Multinaționale de Transport Strategic.” a declarat el.