Pentagonul sustine ca Armata Ucrainei face Progrese in Ofensivele din Nord si Sud

Pentagonul sustine Armata Ucrainei Progrese Ofensivele Nord Sud

Pentagonul a anuntat ca Armata Ucrainei face progrese in ofensivele pe care le desfasoara in nordul si sudul tarii, vesti foarte bune in contextul in care presedintele Volodimir Zelenski cere cu foarte mare apasare trimiterea de noi arme cu ajutorul carora tara sa sa poata lansa atacuri mai puternice impotriva Rusiei.

Pe de alta parte, Pentagonul sustine ca Rusia continua sa atace fara discriminare diverse obiective de pe teritoriul Ucrainei, ceea ce genereaza uciderea unui numar mare de civili in zonele vizate, lucru pe care rusii pana in momentul de fata nu l-au recunoscut, si pe care probabil ca nici nu-l vor recunoaste.

“Forțele ucrainene din nord au înregistrat unele câștiguri în teritoriu recucerit, inclusiv zonele din apropierea Harkivului, a declarat astăzi un înalt oficial al Departamentului Apărării.

În orașul ucrainean Herson, forțele ucrainene continuă să facă presiuni puternice împotriva rușilor, a spus oficialul. De exemplu, au provocat daune podurilor folosite de ruși.

Pe 9 august au avut loc o serie de explozii la o bază aeriană din teritoriul ocupat de Rusia. Deși Statele Unite nu știu ce a provocat exploziile, a spus oficialul, ceea ce este clar este că acestea au cauzat daune semnificative aeronavelor și munițiilor rusești folosite pentru a ataca Ucraina.

Centrala nucleară Zaporizhzhia din estul Ucrainei se află în prezent sub control rusesc. Potrivit Agenției Internaționale pentru Energie Atomică, nu există nicio amenințare imediată la adresa siguranței nucleare, dar asta s-ar putea schimba.

Rusia continuă să tragă fără discernământ pe teritoriul ucrainean, rezultând victime masive de civili, a spus oficialul.”