Letonia vrea sa Limiteze Folosirea Limbii Ruse la Locurile de Munca, in Spatii Publice

Letonia vrea sa Limiteze Folosirea Limbii Ruse la Locurile de Munca, in Spatii Publice

Letonia discuta o masura surprinzator de dura dupa ce Rusia a invadat Ucraina, astfel ca ia in calcul limitarea utilizarii limbii ruse la locurile de munca, sau chiar in spatiile publice, incepand din perioada urmatoare, o masura care vine sa completeze celelalte adoptate de tara impotriva tarii agresoare.

Avand in vedere ca in 2012 nu mai putin de 75% dintre cetateni au votat intr-un referendum impotriva folosirii limbii ruse ca a doua limba oficiala a tarii, poate ca aceasta masura n-ar trebui sa fie o foarte mare surpriza, mai ales ca la nivel european se discuta inclusiv blocarea emiterii de vize pentru cetatenii Rusiei.

“Letonia pregătește un proiect de lege pentru limitarea utilizării limbii ruse. Potrivit ministrului leton al Justiției, Janis Bordans, proiectul de lege urmărește să restricționeze utilizarea limbii ruse la locul de muncă și în locurile publice, a informat site-ul de știri Delfi din Letonia.

El a spus că aproape 75% dintre cetățeni au votat împotriva utilizării limbii ruse ca a doua limbă de stat la un referendum din 2012.”