Ucraina Acuza Rusia de Organizarea unui Atac Terorist la Centrala Nucleara Zaporoje

Ucraina Acuza Rusia Organizarea Atac Terorist Centrala Nucleara Zaporoje

Ucraina acuza Rusia de pregatirea unui atac terorist pentru 19 august 2022 la centrala nucleara de la Zaporoje, si avertizeaza ca nu ese exclus ca soldatii rusi sa provoace un dezastru nuclear, si mai apoi sa dea vina pe armata Ucrainei, ceva in legatura cu care tot suntem anuntati de ceva vreme.

Aceasta avertizare vine la doar cateva ore dupa ce ministerul Apararii din Rusia a publicat o harta cu tarile din Europa care ar fi afectate de un nor radioactiv care ar putea ajunge in atmosfera in urma unui accident nuclear la centrala nucleara de la Zaporoje.

“Pe 19 august, rusii pregătesc o provocare la ZNPP!

Ocupanții au anunțat o „zi liberă” neașteptată la centrala nucleară Zaporizhzhia. Pe 19 august, la ZNPP va fi doar personal operativ. Accesul tuturor celorlalți angajați va fi închis. De asemenea, se știe că reprezentanții lui Rosatom, care au fost constant la stație în ultima vreme, au părăsit urgent teritoriul unității.

Totodată, Ministerul Apărării al Federației Ruse a anunțat presupusa pregătire a unui „atac terorist” de către Forțele Armate. Se raportează că, în timpul vizitei secretarului general al ONU, António Guterres, în Ucraina, se pregătește o provocare de mare profil pentru a acuza Federația Rusă de un dezastru provocat de om. După cum era de așteptat, rușii acuză autoritățile ucrainene că au pregătit un atac terorist.

Din informațiile disponibile, devine clar că ocupanții, după bombardarea pe scară largă a centralei nucleare Zaporizhzhia, pot „să ridice miza” și să organizeze un adevărat atac terorist asupra celei mai mari instalații nucleare din Europa. În plus, timp această crimă la șederea Secretarului General al ONU în Ucraina.”