WhatsApp face o Schimbare FORTATA pentru Telefoanele iPhone si Android

WhatsApp face Schimbare FORTATA Telefoanele iPhone Android

WhatsApp vrea sa faca o schimbare extrem de importanta pentru aplicatia pe care o folosim pe iPhone si Android in momentul de fata, si este una fortata de faptul ca oamenii inca nu stiu cum sa se protejeze in mod eficient impotriva furturilor conturilor. Avand in vedere ca de ani de zile WhatsApp se confrunta cu o problema majora in ceea ce priveste furtul conturilor, acum avem o masura care va reduce si mai mult aceasta problema.

WhatsApp Messenger lucreaza la implementarea unui sistem care va securiza si mai mult conturile oamenilor, facand mult mai dificil transferul de conturi intre telefoane, ceea ce va reduce substantial numarul fraudelor care au loc in fiecare zi. Dupa cum puteti vedea in imaginea de mai jos, cei de la WhatsApp urmeaza sa impuna un nou sistem suplimentar de autentificare in momentul in care transferam un cont in alt telefon, fiind necesara confirmarea transferului de pe telefonul folosit deja.

WhatsApp face o Schimbare FORTATA pentru Telefoanele iPhone si Android

Procedura de transfer al unui cont din WhatsApp de pe un telefon pe altul implica acum doar utilizarea unui cod trimis prin SMS, sau eventual a unui cod setat de catre noi pentru sistemul de autentificare in 2 pasi. Puteti vedea ca in viitor va fi impusa folosirea unui cod trimis pe telefonul pe care folosim deja contul din WhatsApp, pentru a putea face logarea in telefonul nou, aceasta procedura fiind obligatorie, in timp ce cea pentru autentificare in 2 pasi e optionala.

WhatsApp face Schimbare FORTATA Telefoanele iPhone Android logare

WhatsApp a fost pentru multa vreme supusa unor presiuni foarte mari din cauza faptului ca nu are implementate masuri de securitate suficient de bune pentru oameni, insa iata ca ia initiativa si vrea sa rezolve aceasta problema. Obligarea oamenilor sa foloseasca aceasta metoda suplimentara de autentificare a unei schimbari de telefon este o masura foarte importanta care trebuia sa fie impusa de multa vreme, insa iata ca abia acum vedem primii pasi facut spre a o oferi pentru noi.

Nu se stie deocamdata cand anume va fi lansata aceasta functionalitate, avand in vedere ca ea trebuie sa fie pregatita foarte bine pentru a fi oferita fara probleme, asa ca trebuie sa asteptam si sa vedem cand va fi pregatit totul.