Dupa HIMARS, SUA Trimite in Ucraina un Nou Tip de Munitie de Temut pentru Rusi

Dupa HIMARS SUA Trimite Ucraina Nou Tip Munitie Temut Rusi

SUA intareste Ucraina in plin razboi cu Rusia in aceasta perioada, iar asta deoarece ucrainienii au nevoie de tot ajutorul din lume pentru a face fata atacurilor constante ale armatei ruse, iar americanii au hotarat sa trimita acolo munitia ghidata, de inalta precizie, Excalibur, ele putand schimba cu mult raportul de forte pe campul de lupta.

Munitia Excalibur poate fi folosita cu o serie de obuziere care sunt folosite inclusiv in Ucraina, ele fiind de fabricatie occidentala in totalitate, iar Ucraina va putea folosi aceste obuze pentru lovituri de inalta precizie la distante de pana la 70 de kilometri, deci pot fi aproape la fel de eficiente ca si HIMARS.

SUA a reusit sa bage frica in rusi cu sistemele HIMARS pe care le-a trimis in Rusia, iar cu munitia Excalibur ucrainienii vor putea face deasemenea lovituri de inalta precizie de la distanta mare impotriva obiectivelor armatei ruse, ceea ce va pune presiune si mai mare pe Kremlin in razboiul pe care-l duce.

“SUA intenționează să ofere Ucrainei muniție Excalibur ghidată de precizie. O sursă apropiată deliberărilor celui mai recent pachet de ajutor militar a împărtășit cu Politico că rundele M982 Excalibur, care circulă până la 70 km, vor fi trimise în Ucraina „la un moment dat în viitor.”