Decizia Rusiei pentru Angajatii Centralei Nucleare Zaporoje

Decizia Rusiei pentru Angajatii Centralei Nucleare Zaporoje

Rusia controleaza centrala nucleara Zaporoje de cateva luni bune, insa recent a luat o decizie privind angajatii centralei care a ridicat foarte multe semne de intrebare, iar asta deoarece le-a cerut sa-si paraseasca locurile de munca pentru o perioada nelimitata de timp, cerandu-le din nou recent sa nu se intoarca la munca.

Exista temeri ca Rusia vrea sa deconecteze centrala nucleara Zaporoje de la reteaua electrica a Ucrainei si sa o conecteze la a sa, ceea ce ar lasa ucrainienii fara o imensa sursa de energie electrica, iar dupa cum s-au prezentat lucrurile in ultima perioada, exista sanse foarte mari ca acest lucru sa se intample.

“Trupele ruse instruiesc personalul centralei nucleare din Zaporizhzhia să-și ia timp liber. Forțele ruse care ocupă centrala și-au prelungit ordinul anterior pentru ca angajații ucraineni să își ia câteva zile libere, fără a preciza data întoarcerii.

Acest lucru este raportat de Direcția Principală de Informații a Ministerului Apărării, care crede că a fost făcut pentru deconectarea centralei de la sistemul energetic ucrainean.”