Coronavirus Romania: Numarul Nou al Cazurilor Noi din 22 August 2022

Coronavirus Romania Numarul Nou Cazurilor Noi 22 August 2022

Coronavirus ramane in continuare in transmitere comunitara in Romania, iar asta pentru ca vorbim despre numere in continuare mari de cazuri noi confirmate in fiecare zi in randul romanilor, ceea ce desigur ca genereaza destule motive de ingrijorare in randul multor oameni, chiar daca vestile sunt totusi bune.

Ratele de transmitere ale Coronavirus in Romania au scazut in ultimele saptamani, la fel ca si numerele zilnice de cazuri noi, ceea ce este o veste excelenta pentru toata lumea, iar asta pentru ca spre finalul lunii ar trebui sa vedem un val 6 care genereaza mai putine cazuri in toata tara in randul romanilor.

Romania ar trebui sa intre in toamna cu o situatie mult mai buna din punct de vedere al cazurilor noi de Coronavirus, sau cel putin asta transmit autoritatile inainte ca scoala sa inceapa, ingrijorarea multora fiind ca debutul noului an scolar ar putea aduce o crestere rapida a numarului de infectari in randul oamenilor.

“În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 2.599 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 534 mai multe față de ziua anterioară. 462 din cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 154 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 3.580, cu 165 mai multe față de ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 253 persoane, cu 15 mai puțin față de ziua anterioară. Din cei 253 pacienți internați la ATI, 215 sunt nevaccinați.

Din totalul pacienților internați, 467 sunt minori, 461 fiind internați în secții, cu 43 mai mulți față de ziua anterioară și 6 la ATI, la fel ca în ziua anterioară.”