Estonia ce o Sanctiune Extrem de Importanta in Noul Pachet de Sanctiuni al UE

Estonia Sanctiune Extrem Importanta Noul Pachet Sanctiuni UE

Estonia sustine o sanctiune foarte importanta ca parte a urmatorului pachet de sanctiuni pe care UE il va impune impotriva Rusiei din cauza razboiului din Ucraina, iar asta deoarece ar vrea o interzicere totala a achizitiei de energie de la tara care a invadat Ucraina pe final de februarie, si care inca nu a plecat de pe teritoriul sau.

Estonia vine cu aceasta cerere in conditiile in care Uniunea Europeana se pregateste pentru o iarna extrem de dificila in care Rusia ar putea opri livrarile de gaze in anumite perioade, iar o renuntare completa la livrarile rusilor ar putea ingenunchea complet economia UE, fara a mai vorbi de impactul imediat asupra cetatenilor.

“Estonia impune embargoul total asupra energiei rusești în pachetul de sancțiuni UE. „Trebuie să creștem serios prețul războiului pentru agresor înainte de iarnă. Cele șapte pachete anterioare s-au dovedit insuficiente pentru a-l împinge pe Putin să pună capăt războiului”, a declarat ministrul de Externe al Estoniei, Urmas Reinsalu.”