NASA ne ATENTIONEAZA cu Privire la 4 Asteroizi care se Apropie Azi de Pamant

NASA ATENTIONEAZA Privire 4 Asteroizi care Apropie Azi Pamant

NASA a publicat o atentionare cu privire la 4 asteroizi care se apropie astazi de Pamant, unul dintre ei la o distanta chiar mica in raport cu cea la care in mod normal trec asemenea obiecte cosmice pe langa planeta noastra. Vorbim despre 4 asteroizi pe care NASA i-a detectat ca avand dimensiuni cuprinse intre 13 si 28 de metri, deci nu sunt roci mici, care ar putea provoca pagube daca ar intra in atmosfera planetei si ar lovi solul.

NASA spune ca un asteroid cu diametrul de 23 de metri va ajunge cel mai aproape de Pamant, la o distanta de doar 844.000 de kilometri, adica de doar putin peste 2 ori distanta dintre Pamant si luna, una mica si destul de periculoasa, daca traiectoria ar fi modificata. Ceilalti trei asteroizi vor trece la distante cuprinse intre 2.1 milioane si 7.1 milioane de kilometri in raport cu Pamantul, in cazul lor NASA avand o clasificare de pericol mult mai redus, ceea ce este cat se poate de normal, avand in vedere felul in care se deplaseaza aceste roci prin univers.

NASA ne ATENTIONEAZA cu Privire la 4 Asteroizi care se Apropie Azi de Pamant

NASA monitorizeaza cu mare atentie spatiul cosmic, si atentioneaza omenirea cu privire la orice fel de roci de dimensiuni suficient de mari, care ar putea fi periculoase, si care se indreapta spre Pamant in momentul de fata cu mare viteza. Acesti asteroizi se deplaseaza cu viteze de pana la cateva sute de mii de kilometri la ora spre Pamant, iar NASA spune ca orice fel de modificare a traiectoriei lor pe parcursul deplasarii ii poate aduce in coliziune directa cu planeta.

NASA ATENTIONEAZA Privire 4 Asteroizi care Apropie Azi Pamant diametru
Urmatorii 4 asteroizi care ajung aproape de Pamant astazi, conform NASA. FOTO: NASA.

NASA actualizeaza in mod constant informatiile cu privire la asteroizii care se indreapta spre Pamant, prezentand urmatoarele 5 roci care se indreapta spre planeta noastra, si care vor ajunge pana la o distanta suficient de mica incat sa fie considerata periculoasa. Desigur ca doar asteroizii care au dimensiuni mai mari de 10 metri, si care pot prezenta un pericol pentru Pamant, fac parte din atentionarile emise de catre agentia spatiala americana.

NASA incearca sa tina omenirea informata si protejata cu privire la pericolele care vin din spatiul cosmic, si exista destule care vizeaza Pamantul in momentul de fata, din pacate, dar exista planuri importante pentru ca noi sa fim protejati.