Presedintele Turciei Ataca Rusia Intr-un Anunt Facut in Plin Razboi

Presedintele Turciei Ataca Rusia Anunt Facut Plin Razboi

Presedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a anuntat in cadrul unei declaratii de presa ca din punct de vedere al dreptului international, Crimea este parte a Ucrainei, iar Rusia ar trebui sa o returneze ucrainienilor, declaratia fiind una care nu este noua, ea fiind facuta si acum cativa ani de zile in cadrul unei vizite in tara.

Pana acum, presedintele Turciei a incercat sa fie un mediator intre Rusia si Ucraina in toata perioada razboiului, insa acum cere din nou mod clar ceva ce contravine total actiunilor rusilor, asa ca va fi interesant de vazut cum va fi primita declaratia sa la Kremlin, si ce fel de actiuni vor fi luate din cauza ei.

“Aceasta este o poziție de principiu cu temeiuri atât legale, cât și morale. Dreptul internațional impune efectiv ca Crimeea să fie returnată în Ucraina, din care este parte integrantă.

Acest lucru este esențial pentru securitatea și stabilitatea regională, precum și globală, pentru a păstra integritatea teritorială, suveranitatea și unitatea politică a Ucrainei.”