Android: Semnal de ALARMA pentru Miliarde de Oameni cu Telefoane si Tablete

Android Semnal ALARMA Miliarde Oameni Telefoane Tablete

Android este un centrul unui semnal de alarma publicat pentru miliarde de oameni care il folosesc in telefoane si tablete, cel mai folosit sistem de operare pentru terminale mobile fiind vizat dintr-un motiv foarte elocvent. Google a implementat in cadrul Android 13 noi masuri de securitate menite sa reduca posibilitatea malware-ului de a infecta telefoanele si de a prelua controlul asupra acestora, insa din pacate acest sistem a fost deja depasit.

Android este un sistem de operare care ofera multa libertate pentru utilizatori, insa aceasta libertate este exploatata, iar incepand cu versiunea 13 au fost implementate noi masuri de protectie pentru serviciile de accesibilitate. Aceste aveau menirea de a impiedica malware-ul sa le exploateze pentru a prelua controlul asupra telefoanelor si tabletelor Android, insa un nou malware aflata in plina dezvoltare este gandit sa inlature masurile de protectie.

Android: Semnal de ALARMA pentru Miliarde de Oameni cu Telefoane si Tablete

Android a avut aceste masuri de siguranta implementate de catre Google ca parte a eforturilor companiei americane de a-si face sistemul de operare mai sigur, dar iata ca acest lucru nu e usor de realizat. Conform informatiilor oferite de catre o echipa de experti in securitate cibernetica, noul malware foloseste cod de la cateva alte tipuri de malware pentru a trece peste masurile de securitate noi care sunt aduse de catre Android 13 in telefoane si tablete.

Android 13 a fost lansat deja in mod oficial pentru telefoanele si tabletele celor de la Google, urmand ca actualizarea sa ajunga inclusiv in modelele de la alti producatori in cursul lunilor urmatoare. Avand in vedere ca acest malware a fost deja descoperit ca fiind gandit pentru cea mai recenta versiune a Android, nu e exclus ca Google sa gaseasca rapid solutii pentru a-l neutraliza, sau a face, cel putin, mult mai dificila infectarea telefoanelor oamenilor.

Android are in mod constant lansate actualizari de securitate de catre compania Google, lupta cu malware-ul fiind una extrem de dificila, insa compania americana are resursele de a o purta in mod constant, si pe termen lung.