Ministrul Transporturilor: Verificarile de ULTIMA ORA la Constructiile legate de Autostrazi

Ministrul Transporturilor Verificarile ULTIMA ORA Constructiile legate Autostrazi

Ministrul Transporturilor a anuntat verificarile de ultima ora facute pentru santierele de constructii ale autostrazilor din Romania, si nu numai, iar mai jos vorbeste despre drumul de legatura dintre autostrada A1 si DN 69, progresul constructiei acestuia fiind de 15%, dar desigur ca va creste, constructorul promitand progres te de 7% in fiecare luna de lucru.

Ministrul Transporturilor vorbeste mai jos si despre progresul facut pentru construirea lotului 2 al Autostrazii de centra a Bucurestiului, A0, aici fiind facute verificari pentru a se vedea care este nivelul de mobilizare al constructorului care lucreaza la realizarea acestui sector de drum extrem de important pentru capitala.

“Am verificat astăzi lucrările pe șantierul drumului de legătură A1 – DN 69! Progresul fizic se apropie de 15 %, iar în ultima perioadă mobilizarea în șantier a crescut. Constructorul italian a precizat că a depășit problemele legate de descărcările arheologice și s-a angajat că va avea un progres lunar de aproximativ 7%.

Lucrarea nu este grea, dar necesită un ritm susținut de lucru pentru a putea fi încheiată anul viitor (2023). Am avut o discuție și cu constructorul italian de pe șantierul Variantei Ocolitoare Timișoara Sud. Este ultimul avertisment pe care-l dau acestui constructor, care înregistrează întârzieri și pe alte șantiere (Tronsonul 1, al Drumului Expres Craiova-Pitești și sectorul Centurii București cuprins între DN 2 și A2).

Înțeleg că și-au rezolvat problemele financiare, deci nu mai au nicio scuză să nu lucreze. Au primit deja certificate negative și luăm în calcul rezilierea, dacă nu cresc ritmul de lucru. Chiar cu riscul ca șantierele să stagneze câteva luni, vom lua această măsură, dacă va fi cazul! După aceea vom face demersurile legale pentru ca noile contracte să fie atribuite unor constructori mai buni.

Mobilizare bună a constructorului român pe Lotul 2 al Autostrăzii de Centură a Capitalei (A0) Nord! Pentru cei 19 km ai acestui lot (Corbeanca-Afumați) lucrările au început în data de 16 august, după finalizarea celor 12 luni de proiectare. Constructorul are în șantier 400 de muncitori, 200 de utilaje și o mare parte din stocurile de materiale și de elemente prefabricate necesare.

428 de grinzi precomprimate pentru poduri, 320 de elemente prefabricate pentru podețe, 400.000 de metri cubi de balast, 3.258 de tone de armătură. Lucrările la Lotul 2 vor costa 831,92 de milioane de lei (fără TVA) și trebuie finalizate până în anul 2024. În România contractele trebuie să fie respectate și legea trebuie să fie aplicată tuturor în egală măsură!”