Ministrul Apararii: ULTIMA ORA, Atentioneaza Milioane de Romani si Efectele Razboiului din Ucraina

Ministrul Apararii ULTIMA ORA Atentioneaza Milioane Romani Efectele Razboiului Ucraina

Ministrul Apararii transmite o atentionare pentru romanii din intreaga tara, in timp ce discuta si despre unul dintre efectele extrem de importante ale razboiului din Ucraina, mai exact intensificarea propagandei rusesti pe retelele de socializare, impactul fiind dezvaluit recent.

Ministrul Apararii vorbeste despre un sondaj facut in Romania care arata ca propaganda ruseasca de pe retelele sociale incepe sa aiba efecte, nu tocmai pozitive, iar romanii incep sa creada deasemenea si ca razboiul care se desfasoara in Ucraina va fi unul de lunga durata, din pacate.

“Nu putem spune ca propaganda aceasta de pe retelele de socializare, propaganda rusa, cea pe care uneori si partidele politice o mai preiau, unele tipuri de partide …. , a inceput sa aiba efecte si in Romania. Efectul nu este mare, dar este semnificativ, sociologic ne poate ingrijora. De exemplu, faptul ca vreo 30%, am vazut in acest sondaj, spun ca razboiul din Ucraina poate fi justificat.

Sigur ca se refera la justificarea Rusiei, probabil, pentru ca nu s-a detaliat in sondaj despre ce fel de justificare este vorba. Sunt vreo 10% care deasemenea spun ca Rusia are dreptate. Sigur ca acum intelegem ca 10% este putin dintr-o populatie, la nivel mondial daca am face-o sondajul ar fi vorba despre mult mai multi.

Sunt romani care pot da dreptate unui stat agresor in conditiile in care vad migratia ucrainienilor, a oamenilor simpli, vad aceste distrugeri in iecare zi. Aici massmedia cred eu ca a fost super responsabila in aceasta perioada, adica nu am avut derive foarte mari din punctul acesta de vedere, adica au aratat o realitate, au aratat ce se intampla, si s-au ferit sa preia teoriile consipiratiei, sau a complotului.

Se vede ca este un sentiment fata de razboi in plus, acela ca razboiul incepe sa devina o realitate, iar daca ne uitam, oamenii spun ca nu se va termina. Tendinta principala atunci cand facem sondaje, a oamenilor, este sa creada ca un dezastru, sau ceva rau, se va termina repede, aceasta este credinta, sau speranta, la inceput.

In acest moment se vede ca oamenii spun ca va dura acest conflict, ca va dura ani, chiar spun unii, iar asta spun si unii analisti, dar este clar ca opinia publica, spun 64% “mi-e teama ca razboiul va fi de durata”. Unii spun despre frica de izbucnire a unui razboi nuclear, sunt 58% care cred ca e posibil sa izbucneasca un razboi nuclear.”