Avertisment Meteorologic de ULTIMA ORA Emis de ANM pentru Romania

Avertisment Meteorologic ULTIMA ORA Emis ANM Romania

Un avertisment meteorologic de ultima ora a fost emis de catre ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, pentru Romania cu doar cateva minute in urma, iar dupa cum puteti vedea mai jos, vorbim despre un nou cod galben care vizeaza zone intinse din tara in momentul de fata.

ANM ne avertizeaza in legatura cu un val de caldura care va fi resimtit in cursul zilelor de 28, 29 si 30 august in multe zone din tara noastra, harta publicata de catre autoritati aratandu-ne si zonele care vor fi vizate, astfel ca daca sunteti intr-una dintre ele, stiti ca trebuie sa va feriti.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN!

Interval de valabilitate: 28, 29 și 30 august.

Fenomene vizate: val de căldură.

Zone afectate: conform textului și hărții.

Duminică (28 august) valul de căldură va persista în cea mai mare parte a țării, iar luni (29 august) și marți (30 august) se va restrânge spre regiunile sudice și estice. Local în zonele de câmpie va fi caniculă, disconfortul termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 32 și 37 de grade.

Notă: La începutul săptămânii viitoare, treptat vremea va deveni instabilă, luni (29 august) în special în vestul și nord-vestul țării, iar marți (30 august) și în nord, nord-est, centru și sud-vest.