Iarna Grea Anuntata Europenilor in Plin Razboi si Anuntul Ministrului Apararii pentru Romani

Iarna Grea Anuntata Europenilor in Plin Razboi si Anuntul Ministrului Apararii pentru Romani

Ministrul Apararii vorbeste despre iarna grea care urmeaza, si care a fost anuntata inclusiv de catre secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, iar asta deoarece in aceasta perioada razboiul din Ucraina provoaca extrem de multe probleme in viata de zi, cu zi, a oamenilor din toata Europa, din pacate.

Ministrul Apararii vorbeste mai jos despre faptul ca romanii nu trebuie sa se teama in legatura cu un razboi in care sa fie implicata Romania, sau NATO, dar si ca autoritatile cauta solutiile cele mai bune pentru a-I proteja pe oameni, si mediul economic, de lunile dificile care vor urma in tara noastra.

“Eu cred ca noi va trebi ca in aceasta perioada, si a inceput acest lucru, sa gasim solutiile care pot sa protejeze populatia, acesta este primul lucru pentru aceasta perioada. Premierul le-a dat sarcina ministrului Energiei si ANRE-ului sa lucreze impreuna pentru a gasi o solutie. Sper sa gasim, iar aici PSD nu va face concesii, sa gasim cele mai bune solutii pentru protectia populatiei si a mediului economic.

Nu exista… va trebui probabil sa facem si noi economii, cum a zis Macron. Eu cred ca va trebui sa contam si pe responsabilitatea oamenilor, a populatiei, iar eu am facut 20 de valuri in perioada COVID. Am crezut la inceput ca oamenii nu vor respecta restrictiile, asa credeam cu totii, ca e imposibil sa nu iesi pe strada, la magazin.

78%, o medie, dintre romani au respectat restrictiile, lockdown-ul pe care l-am avut la un moment dat. Chiar daca uneori parca parea irational, pentru ca a blocat oamenii de la activitati spirituale de sarbatori, de Paste, pana la urma oamenii au respectat aceste lucruri. Cred ca este nevoie si de o buna comunicare guvernamentala, de o comunicare si empatica cu oamenii, si de intelegere a noastra.

Daca vom avea oameni care vor face comunicare, mai degraba, populista, atunci e evident ca nu poti sa articulezi nici de partea guvernului o comunicare si un comportament in care sa facem cu totii ce trebuie pentru a face economii. Romanii in acest moment pot sa stea linistiti ca suntem in cea mai buna situatie posibila din perspectiva securitatii Romaniei, a apararii.

Suntem in alianta cea mai puternica, avem o umbrela strategica care ne apara in acest moment, si ca nu trebuie sa ne ingrijoram din acest punct de vedere. Sigur ca este situatia cea mai de nedorit, Romania si NATO, nu exista sanse de a intra intr-un conflict militar deschis acum.”