3 Avertizari de COD ROSU Emise de catre ANM pentru Romani Azi

3 Avertizari COD ROSU Emise ANM Romani Azi

3 avertizari de tip cod rosu au fost emise de catre ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, in cursul acestei zile pentru romanii dintr-o serie de localitati din Romania, iar asta deoarece meteorologii au estimat ca vor cadea cantitati semnificative de apa in urma ploilor torentiale care au fost anuntate acolo.

ANM a emis avertizarile de cod rosu cu doar putin peste o ora ca ele sa aiba loc, deci nu e exclus sa mai apara ploi insemnate in respectivele regiuni si in cursul urmatoarelor ore, asa ca daca va aflati in respectivele localitati, este bine sa stati la adapost pentru a nu risca sa fiti surprinsi de catre averse.

Cod roșu până la ora 16:30.

Vor fi averse torențiale ce vor acumula 40…50 l/mp, frecvente descărcări electrice, vijelie și grindină. În zonă s-au acumulat deja 50 – 60 l/mp. Județul Covasna: Sânzieni, Lemnia, Poian, Mereni, Estelnic; Județul Harghita: Plăieșii de Jos.

Cod roșu până la ora 16.

Vor fi averse torențiale ce vor acumula peste 50…60 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie și grindină în următoarele localități din județul Bacău: Asău, Agăș, Palanca.

Cod roșu până la ora 16.

Vor fi averse torențiale ce vor acumula peste 50…60 l/mp, frecvente descărcări electrice, vijelie și grindină în județul Harghita: Ciucsângeorgiu;