Iresponsabilitatea Rusa la Zaporojie, Decizia Inainte ca Inspectorii AIEA sa ajunga la Centrala Nucleara

Iresponsabilitatea Rusa la Zaporojie, Decizia Inainte ca Inspectorii AIEA sa ajunga la Centrala Nucleara

Rusia actioneaza iresponsabil inainte ca inspectorii AIEA sa ajunga pentru a face verificari la centrala nucleara de la Zaporojie, in cursul urmatoarelor zile, iar asta in ciuda apelurilor numeroase facute de catre comunitatea internationala pentru a se permite inspectarea reactoarelor care sunt in cnetrul unor ingrijorari internationale acum.

Centrala nucleara Zaporojie a devenit un scut pentru armata Rusiei in momentul de fata, iar asta pentru ca acolo sunt ascunse multe vehicule militare cu care rusii fie ataca diverse pozitii ale ucrainienilor, fie intreprind alte misiuni.

Comunitatea internationala se teme de un posibil accident nuclear la Zaporojie, si vrea sa vada cat de sigura e situatia acolo, mai ales ca angajatii ucrainieni ai centralei nucleare sunt torturati pentru a ascunde adevarul.

“Forțele ruse bombardează coridoarele necesare pentru ca AIEA să ajungă la centrala nucleară Zaporizhzhia.

Mykhailo Podolyak, un consilier al șefului Oficiului Prezidențial, a declarat că Rusia dorește probabil ca misiunea să treacă prin Crimeea ocupată de ruși sau prin Donbas pentru a ajunge la fabrică.”