Ucraina Provoaca Pagube Insemnate Rusilor in Contraofensivele din Sud

Ucraina Provoaca Pagube Insemnate Rusilor in Contraofensivele din Sud

Ucraina a provocat pagube insemnate pentru armata rusa in o contraofensivele pe care le-a initiat in sudul tarii in uiltimele zile, si vorbim despre lovituri dure pentru rusi, peste 100 de soldati, si zeci de echipamente militare, printre care tancuri si lansatoare de rachete, fiind ucisi/distruse deja.

Rusia are mai multe linii de aparare in sudul Ucrainei, iar armata ucraineana a reusit sa sparga cel putin una dintre aceste linii, ducandu-se acum lupte de strada in orasul Herson, iar situatia va continua in acelasi ritm pana cand toate teritoriile ocupate de catre rusi vor fi eliberate de catre armata ucraineana.

“Forțele ruse au suferit pierderi semnificative în sudul Ucrainei. Armata ucraineană a mai raportat că au lovit patru puncte de control rusești și patru rute de transport, inclusiv două lovituri pe podul Antonivsky.

Comandamentul Operațional „Sud” a raportat că au ucis 117 de trupe rusești și au distrus peste 30 de unități de echipament militar, inclusiv nouă tancuri T-72, trei MLRS „Grad”, un tun autopropulsat Giatsint-S, un obuzier autopropulsat Msta și 18 unități de vehicule blindate.”