Ministrul Sanatatii: Ordinul Important Adoptat cu o Decizie Luata din Cauza Coronavirus in Romania

Ministrul Sanatatii Ordinul Important Adoptat Decizie Luata Cauza Coronavirus Romania

Ministrul Sanatatii a semnat un ordin foarte important care aduce si o decizie la fel de importanta luata din cauza pandemiei de Coronavirus care a afectat Romania, si daca va uitati cu atentie mai jos, vorbim despre acordarea unui ajutor suplimentar de deces pentru anumite cadre medicale din tara noastra.

Ministrul Sanatatii a semnat un ordin prin care rudelor cadrelor medicale care si-au riscat viata in actiuni medicale impotriva Coronavirus, li se acorda un ajutor de deces suplimentar iar mai jos aveti explicate conditiile in care se acorda acesta, dar si care este cuantumul pe care il primesc persoanele indreptatite de la autoritati.

“In urma decesului unei persoane din cadrul personalului medical care a participat la acţiuni medicale împotriva COVID-19 prevăzut la art.2 alin (1) din Legea nr. 56/2020 pentru recunoaşterea meritelor personalului medical participant la acţiuni medicale împotriva COVID-19, cu modificările şi completările ulterioare, încadrat în instituţiile din subordinea Ministerului Sănătăţii, beneficiază de ajutor suplimentar de deces o singură persoană care face dovada că a suportat cheltuielile ocazionate de deces şi care poate fi, după caz, soţul supravieţuitor, copilul, părintele sau orice altă persoană care prezintă unităţii angajatoare documentele justificative, prevăzute la art.3 alin.(3) din Legea nr. 56/2020, cu modificările şi completările ulterioare.

Ajutorul suplimentar de deces se suportă din bugetul Ministerului Sănătăţii, cu încadrarea în creditele de angajament şi creditele bugetare aprobate în buget. Unitatea angajatoare acordă ajutorul suplimentar de deces care este egal cu de două ori cȃştigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat, aferent anului în care a survenit decesul.

Conducerea instituţiei angajatoare completează situaţia centralizatoare, prevăzută în anexa 1 la prezentul ordin, anexȃnd documentele prevăzute la art.3 alin. (3) din Legea nr. 56/2020 pentru recunoaşterea meritelor personalului medical participant la acţiuni medicale împotriva COVID-19, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi declaraţia pe propria răspundere, prevăzută în anexa 2 la prezentul ordin.

Anexele 1 şi 2, fac parte integrantă din prezentul ordin. Direcţiile de specialitate din cadrul Ministerului Sănătății, precum și instituţiile din subordinea Ministerului Sănătăţii vor duce la îndeplinire dispoziţiile prezentului ordin. Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Conducerea instituţiei angajatoare completează situaţia centralizatoare, prevăzută în anexa 1 la prezentul ordin, anexȃnd documentele prevăzute la art.3 alin. (3) din Legea nr. 56/2020 pentru recunoaşterea meritelor personalului medical participant la acţiuni medicale împotriva COVID-19, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi declaraţia pe propria răspundere, prevăzută în anexa 2 la prezentul ordin.”