Ministrul Energiei: Ultim Moment, Ordonanta de Urgenta Controversata Adoptata

Ministrul Energiei Ultim Moment Ordonanta Urgenta Controversata Adoptata

Ministrul Energiei, Virgil Popesc, a facut o declaratie foarte importanta cu privire la o Ordonanta de Urgenta adoptata de catre Guvernul Romaniei in data de 1 septembrie, iar mai jos puteti vedea ceea ce transmite el in legatura cu acuzatiile care sunt formulate vis-a-vis de adoptarea sa in Romania.

Ministrul Energiei incearca sa ii si linisteasca pe romani in legatura cu ceea ce se va intampla in urmatoarele luni de zile, foarte multa lume fiind speriata din cauza faptului ca se vor face noi modificari pentru preturile gazelor naturale si a energiei electrice, desi asta are sanse mici sa se intample.

“Pentru că anumite interese de grup par a deveni promovate intens după adoptarea Ordonanței de Urgență care protejează românii și economia noastră de creșterea prețurilor energiei electrice și ale gazelor naturale, aș vrea să clarific următoarele lucruri: Prin noul pachet de măsuri populația este protejata pentru încă un an de zile, adică până la 31 august 2023.

Instituțiile publice, spitalele, școlile, furnizorii de servicii sociale, IMM- urile, industria alimentară sunt protejate. Bugetul României este protejat și specula va fi aspru taxată și se pune ordine în piață. Avizul fără observații al ANRE confirmă că punctul de vedere al instituției care răspunde de reglementarea pieței de energie și gaze naturale se regăsește în decizia Guvernului.

Prevederile din OUG se raportează la legislația europeană și tocmai de aceea dialogul cu instituțiile europene se realizează. Ca ministru al Energiei, salut declarația președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, care urmează să propună plafonarea prețului la gaze naturale pentru importul din Federația Rusă.

O nouă dovadă că instituțiile de la Bruxelles sunt pregătite să adopte măsuri care să stopeze jocurile de interese de pe piața europeană, care ne afectează pe toți. În plus, cele mai puternice state ale lumii pregătesc, în G7, plafonare și pentru prețul petrolului rusesc. Vă asigur că voi notifica și prezenta OUG în data de 9 septembrie la reuniunea Consiliului de Miniștri ai Energiei de la Praga și vom lua în continuare cele mai bune măsuri pentru ca românii și economia României să fie protejați în această perioadă.

Dar nu pot să nu mă întreb cui folosesc aceste atacuri? Speculanților din piață care își văd amenințate câștigurile? Românilor în nici un caz! Datoria noastră este să protejăm gospodăriile românilor și economia noastră de jocurile de piață instrumentate hibrid după invazia Ucrainei de Rusia și de lăcomia speculanților.”