Ministrul Sanatatii: Decizia de ULTIM MOMENT, ce Masuri Importante aduce un Nou Ordin

Ministrul Sanatatii Decizia ULTIM MOMENT Masuri Importante Nou Ordin

Ministrul Sanatatii dezvaluie in mod oficial o hotarare foarte importanta care are va avea un impact asupra a milioane de romani din intreaga tara, iar asta deoarece impreuna cu Ministerul Educatiei a fost gandit un ordin care stabileste cum va invata personalul din scoli notiuni fundamentale de igiena.

Ministrul Sanatatii explica in articolele acestui ordin cum urmeaza sa fie derulate programe de sanatate in Romania pentru instruirea unui anumit tip de personal din sistemul de educatie in legatura cu notiunile fundamentale de igiena, ceva ce ar putea fin de mare ajutor pentru multa lume, mai ales ca pandemia Coronavirus inca nu s-a terminat.

“In temeiul art. 7 alin. (4) din Hotărârea Guvernului nr. 144/2010 privind organizarea și funcționarea Ministerului Sănătății, cu modificările și completările ulterioare, și al art. 13 alin. (3) din Hotărârea Guvernului nr. 369/2021 privind organizarea și funcționarea Ministerului Educației, cu modificările și completările ulterioare, emit următorul ordin:

Se aprobă Metodologia pentru organizarea și certificarea instruirii profesionale a personalului privind însușirea noțiunilor fundamentale de igienă, cuprinsă în anexa*) care face parte integrantă din prezentul ordin. *) Anexa se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 865 bis, care se poate achiziționa de la Centrul pentru relații cu publicul din șos. Panduri nr. 1, bl. P33, parter, sectorul 5, București.

Direcția generală sănătate publică și programe de sănătate din cadrul Ministerului Sănătății, Institutul Național de Sănătate Publică, Direcția generală management resurse umane și rețea școlară din cadrul Ministerului Educației, direcțiile de sănătate publică județene și a municipiului București și inspectoratele școlare județene și al municipiului București vor duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.

(1) Dispozițiile prezentului ordin intră în vigoare în termen de 60 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I. (2) La data intrării în vigoare a prezentului ordin se abrogă Ordinul ministrului sănătății și al ministrului educației, cercetării și tineretului nr. 1.225/5.031/2003 privind aprobarea Metodologiei pentru organizarea și certificarea instruirii profesionale a personalului.

Privind însușirea noțiunilor fundamentale de igienă, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 49 din 20 ianuarie 2004, cu modificările și completările ulterioare, și Ordinul ministrului sănătății nr. 568/2004 pentru aprobarea Ghidului privind conținutul tematic al modulelor de pregătire a personalului care participă la cursurile de instruire profesională privind însușirea noțiunilor fundamentale de igienă, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 472 din 26 mai 2004.”