Ministrul Transporturilor: ULTIM MOMENT, Masurile Anuntate Astazi pentru Milioane de Romani

Ministrul Transporturilor ULTIM MOMENT Masurile Anuntate Astazi Milioane Romani

Ministrul Transporturilor a anuntat astazi faptul ca va continua constructia autostrazilor in Moldova, astfel ca au fost semnate alte contracte in baza carora urmeaza sa fie construite tronsoanele 1 si 4 din Autostrada A7, componenta Buzau – Focsani, ele avand o lungime totala de 15.54 de kilometri.

Ministrul Transporturilor vorbeste mai jos despre ceea ce presupune acest proiect, dar si despre faptul ca inclusiv orasul Buzau va fi legat la Autostrada A7, a Moldovei, iar asta pentru ca era nevoie ca acest lucru sa se intample pentru a exista o legatura intre acest oras si nordul tarii, inclusiv Bucuresti.

“Construcția a încă două tronsoane din A7 (Autostrada Moldovei) devine posibilă de astăzi! Au fost semnate la Focșani contractele pentru construcția tronsoanelor 1 și 4 (15,54 km) ale Autostrăzii Buzău-Focșani (82,44 km) dar și contractul de finanțare prin PNRR.

Constructorul român căruia i s-au atribuit ambele contracte de execuție, cu o valoare totală de 1,45 de miliarde de lei (fără TVA), trebuie să finalizeze lucrările în anul 2024 (20 de luni). Pe tronsonul 1 (Buzău – Vadu Pașii), cu o lungime de 4,6 km și o valoare de 689,28 milioane de lei (fără TVA), antreprenorul va construi inclusiv 4 poduri, pasaje și viaducte și un nod rutier.

Pentru suma 763,72 milioane de lei (fără TVA) același antreprenor va construi pe cei 10,94 de km ai tronsonului 4 (Mândrești Munteni – Focșani Nord), inclusiv 7 poduri, pasaje și viaducte dar și două noduri rutiere. Pentru a asigura banii necesari construcției am semnat tot astăzi la Focșani contractul de finanțare din fonduri europene nerambursabile (PNRR).

Este asigurată astfel finanțarea construcției celor 4 tronsoane, în valoare totală de 4,9 miliarde de lei (fără TVA), pe măsură ce sunt semnate contractele de execuție a lucrărilor. Suma alocată construcției tronsoanelor 1 și 4 prin acest contract este de 1,45 de miliarde de lei (fără TVA), iar banii necesari construcției tronsoanelor 2 și 3 vor fi alocați prin acte subsecvente contractului semnat astăzi.

Municipiul Buzău va fi conectat cu Autostrada A7! Drumul de legătură dintre Autostrada Moldovei și Municipiu va fi realizat în parteneriat cu autoritățile locale! CNAIR și Primăria Municipiului Buzău au semnat astăzi un Protocol de Colaborare pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate necesar construirii a trei tronsoane ale acestui drum.”