Ministrul Educatiei: Declaratia de ULTIMA ORA, Masura Majora pentru Toate Scolile

Ministrul Educatiei Declaratia ULTIMA ORA Masura Majora Toate Scolile

Ministrul Educatiei vorbeste in cadrul unei noi declaratii despre o masura majora care este luata pentru toate scolile din Romania, una dintre cele mai importante care au fost cerute de catre parinti, elevi si profesori, mai exact eliminarea mediilor gimnaziale din procesul de admitere la liceele din Romania.

Ministrul Educatiei explica mai jos beneficiile mari pe care aceasta masura foarte importanta le aduce pentru toata Romania in momentul de fata, dar si despre faptul ca unii dintre elevi nu ajung la scoala in prima saptamana, si inca mai merg in vacante cu parintii deoarece cursurile nu incep in primele zile, si nici nu se pun absente.

“Aceasta masura (n. red. eliminarea mediei de gimnaziu din admiterea la liceu) are la baza o solicitare a elevilor, parintilor si profesorilor, sustinuta de catre minister, si de mine personal. Am vazut bine irelevanta mediilor din gimnaziu, am vazut ca s-a triplat, a crescut chiar de 4 ori numarul notelor intre 9 si 10 dupa criza sanitara.

Am vazut ca evaluarea standardizata a fost tot timpul o problema in scoala romaneasca, s-a amplificat foarte mult pe parcursul crizei sanitare. Evaluarea standardizata este necesara pentru ca in momentul de fata in spatele notei 10, sau 9, obtinute in colegiul Vianu, sau Moisil, ar trebui sa stea exact acelasi nivel al acelorasi competente precum intr-o scoala in care nici un elev nu ia media 5 la Evaluarea Nationala.

Cred ca atata vreme cat avem puterea sa renuntam la ipocrizie si sa promovam bunul simt, intelegem ca nu poti pune semnul egal intre media anilor de gimnaziu dintr-o scoala in care nimeni nu ia Evaluarea Nationala si media anilor de gimnaziu dintr-un colegiu care da olimpici nationali si internationali.

Inteleg foarte bine din perspectiva parintilor (n. red. intrebat despre vacantele facute in prima saptamana de scoala), inteleg foarte bine perspectiva Horeca, inteleg foarte bine din perspectiva intereselor economice, acum insa sa nu dam vina pe inceperea scolii, pentru ca vedem foarte bine conditiile meteo care nu sunt cele mai atractive pentru sezonul pe malul marii.

Tocmai ce am facut o analiza, in toate statele Europei, nu doar in statele UE, mai sunt vreo 2 state care incep scoala la mijlocul lunii septembrie, restul au inceput scoala in august. Vorbesc de state cu sisteme de educatie catre care ne uitam tot timpul cu admiratie. Sunt state care au inceput scoala pe 1 si 2 septembrie, noi pe 5 septembrie suntem deja putin tarziu.”