Avertisment Meteorologic de ULTIMA ORA a ANM pentru Romania

Avertisment Meteorologic ULTIMA ORA ANM Romania

Avertismentul meteorologic emis de catre ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, pentru Romania aduce in atentia oamenilor dintr-o buna parte a tarii fenomenele meteorologice care urmeaza sa aiba loc in urmatoarele doua zile si vorbim despre ploaie in cantitati mari, dar si cu grindina.

ANM vorbeste mai jos despre faptul ca in anumite regiuni ale tarii, in zilele de 8 si 10 septembrie, a fost emis un cod galben, si urmeaza sa aiba loc ploi abundente cu caderi izolate de grindina, astfel ca e bine sa stiti unde anume se va intampla acest lucru pentru a va putea proteja, si a nu fi afectati de ceea ce se va intampla.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN!

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată, cantități de apă însemnate.

Interval de valabilitate: 8 septembrie, ora 22:00 – 10 septembrie, ora 10:00.

Zone afectate: conform textului și hărții.

În intervalul menționat, în Crișana, Maramureș și în nord-vestul Transilvaniei vor fi perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat grindină, iar cantitățile de apă vor depăși, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, local 25…30 l/mp și pe arii restrânse, 40…50 l/mp.

Notă: Manifestări de instabilitate atmosferică vor fi vineri (9 septembrie) și în Banat, restul Transilvaniei și jumătatea de nord a Moldovei, iar sâmbătă (10 septembrie) în cea mai mare parte a țării.