Ministrul Apararii: Informarea Oficiala de ULTIMA ORA, Decizia Importanta Luata in Romania

Ministrul Apararii Informarea Oficiala ULTIMA ORA Decizia Importanta Luata Romania

Ministrul Apararii a anuntat formarea unui nou Consiliu in cadrul ministerului pe care il conduce, el avand legatura cu militarii Armatei Romane care in momentul de fata sa afla in plin proces de retragere, sau care sunt in rezerva deja, Consiliul avand prima sedinta saptamana aceasta.

Ministrul Apararii vorbeste mai jos despre rolul pe care urmeaza sa il aiba acest Consiliu, dar si cine face parte din el, ideea formarii sale venind in urma cererilor formulate de catre oameni cu privire la cadrele militare care sunt in rezerva si in retragere, iar mai multe puteti citi mai jos.

“La Ministerul Apărării Naționale a avut loc, astăzi, prima ședință a Consiliului de sprijin și consultare a personalului militar în rezervă și în retragere. Am ținut să îi întâlnesc pe reprezentanții acestui Consiliu de sprijin pentru că am dorit să le transmit faptul că primesc zilnic mesaje și scrisori care vizează situația cadrelor militare în rezervă și în retragere, sunt atent și conectat la toate problemele pe care aceștia le semnalează.

La această primă ședință care a avut ca obiectiv, cu precădere, stabilirea aspectelor legate de organizarea și funcționarea Consiliului, am discutat și despre câteva modalitățile de prioritizare a problemelor semnalate. Așa cum am declarat și cu alte ocazii, am spus și azi că este foarte importantă crearea unui cadru legislativ coerent pentru eliminarea inechităților din sistem.

Am încredere că împreună cu organizațiile care sunt reprezentate în această structură consultativă vom putea identifica cea mai bună abordare astfel încât să găsim, cu rapiditate, soluții la problemele cu care se confruntă personalul militar în rezervă și în retragere. Consiliul de sprijin și consultare a personalului militar în rezervă și în retragere este un organ consultativ și are ca scop asigurarea consultanței de specialitate a ministrului apărării naționale în domeniile de interes specifice militarilor în rezervă și în retragere, astfel încât să realizeze o colaborare constructivă și eficientă.

Consiliul este format din câte un reprezentant al asociaţiilor şi fundaţiilor care au dobândit statutul de utilitate publică şi care îşi desfăşoară activitatea în domeniile de responsabilitate ale Ministerului Apărării Naţionale şi un reprezentant desemnat prin acordul celorlalte asociaţii şi fundaţii care îşi desfăşoară activitatea în domeniile de responsabilitate ale instituţiei militare.

Structurile asociative care își desfășoară activitatea în domeniile de responsabilitate ale MApN reprezintă un partener important de dialog al ministerului, care pot contribui semnificativ la crearea unui cadru legislativ coerent.”