ONU Acuza Rusia de Torturarea si Infometarea Prizonierilor de Razboi

ONU Acuza Rusia de Torturarea si Infometarea Prizonierilor de Razboi

ONU acuza Rusia ca tortureaza militarii ucrainieni capturati in timpul razboiului din Ucraina, ei fiind considerati in mod normal ca fiind prizonieri de razboi, insa din pacate sunt gazduiti in conditii precare, sunt torturati si nu au tratate ranile, sau bolile pe care le au in timpul detentiei ruse.

Rusia este deasemenea acuzata de catre ONU ca ii infometeaza pe soldatii ucrainieni pe care ii are in captivitate, ceva ce a fost documentat in poze si clipuri video in repetate randuri in cazul militarilor care au fost eliberati de catre rusi dupa capturare, cei mai cunoscuti fiind cei din regimentul Azov din Mariupol.

“Trupele ruse maltratează prizonierii de guerra ucraineni. Matilda Bogner, șefa Misiunii ONU de Monitorizare a Drepturilor Omului în Ucraina, a declarat că misiunea a documentat maltratarea prizonierilor de război ucraineni de către forțele ruse în colonia penală Olenivka.

Bogner a raportat cazuri de tortură, boli infecțioase și lipsă de hrană adecvată, apă, asistență medicală și canalizare. Se pare că Rusia nu a oferit misiunii acces prizonierilor de război ucraineni pe teritoriul rus și ocupat de ruși.”