Soldatii Armatei Romane Participa la Noi Exercitii Militare cu Aliatii NATO

Soldatii Armatei Romane Participa la Noi Exercitii Militare cu Aliatii NATO

Armata Romana se antreneaza impreuna cu partenerii NATO in aceasta perioada, iar asta pentru ca elicopterele Fortelor Aeriene Romane au executat o misiune de INFILL si EXFILL impreuna cu militarii britanici si americani in poligonul de la Babadag.

Mai jos aveti detaliile celor de la MApN in legatura cu exercitiile militare la care participa Armata Romana in momentul de fata, si va puteti face o idee cu privire la ceea ce se intampla in aceasta perioada in care razboiul din Ucraina este inca foarte departe de final.

Instruire în comun!

Escadrila 572 Elicoptere din cadrul Bazei 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu a executat o misiune de INFILL (inserție) /EXFILL (extracție) prin aterizare în sprijinul Regimentului 528 Informaţii, Cercetare şi Supraveghere “Vlad Ţepeş”, alături de partenerii britanici și americani, în poligonul Babadag, în perioada 06.09-07.09.2022.

Exercițiul a avut ca scop menținerea unui nivel ridicat al capacității operaționale al structurilor cu misiuni specifice aeriene, prin antrenament în comun, interoperabilitate prin aplicarea tehnicilor, tacticilor si procedurilor.

Secvențele de instruire au cuprins dirijarea aeronavei la locul de îmbarcare a trupelor și marcarea acestuia, zbor tactic, inserarea luptătorilor la obiectiv prin aterizare și recuperarea acestora la punctul de extracție, cu transportul lor la aeronavă.