Ministrul Sanatatii: ULTIM MOMENT, Masurile foarte Importante Decise Oficial in Romania

Ministrul Sanatatii ULTIM MOMENT Masurile Importante Decise Oficial Romania

Ministrul Sanatatii vorbeste in mod oficial despre masurile foarte importante care au fost gandite pentru a fi implementate in Romania de catre autoritati, si vorbim despre hotarari care vor avea impact national in scolile din toata tara, deoarece masurile de prevenire a raspandirii Coronavirus care s-au aplicat in primavara, se aplica in continuare.

Ministrul Santatii spune ca din moment ce acele masuri au avut succes, ele nu vor fi schimbate acum, astfel ca lupta impotriva pandemiei Coronavirus va continua in acelasi ritm in care a inceput in primavara acestui an, ceea ce desigur ca va genera destule discutii, dar era de asteptat ca lucrurile sa se desfasoare asa.

Alexandru Rafila vorbeste deasemenea despre ceea ce considera el a fi unul dintre planurile de succes in lupta impotriva pandemiei de Coronavirus de pana acum, iar asta pentru ca s-a luat decizia de a se pune accent mai mare pe serviciile ambulatorii pentru a degreva spitalele de pacientii care trebuie diagnosticati din cauza Coronavirus.

“Sunt cateva lucruri simple pe care le avem cu totii la indemana, inclusiv prin a ne proteja cat mai bine copiii, pentru ca asta este, cred ca, important. Aceste masuri sunt universale, previn nu numai infectia cu noul Coronavirus, previn si gripa. Sa nu uitam ca e posibil sa avem si un sezon gripal mai serios in acest an, dupa o pauza de 2/3 ani.

Nu vom schimba in niciun fel abordarea care a reusit sa mentina scolile deschise. Remarcati faptul ca in anul 2022, practic, in ciuda valurilor pandemice, valul 5 si 6 au fost in acest an, scolile nu au fost inchise, pentru ca abordarea a fost legata nu de numarul de cazuri, de incidenta dintr-o anumita localitate, ci de situatia din sistemul medical.

De capacitatea de a primi persoane infectate. Am dezvoltat in paralel serviciile ambulatorii pentru a putea sa scadem presiunea de pe spitale, si in felul acesta am redus si numarul de persoane infectate. Poate ca au fost masuri luate sub imperiul, ma rog, nelinistii generate de pandemie, dar acum avem experienta, e bine sa continuam cu acest model de buna tractica.”