Mesajele Oficiale ale lui Volodimir Zelenski privind Razboiul din Ucraina

Mesajele Oficiale ale lui Volodimir Zelenski privind Razboiul din Ucraina

Volodimir Zelenski vorbeste despre primele 200 de zile de rezistenta ale armatei Ucrainei fata celei a Rusiei, atacurile constante pe care rusii le-au lansat pana in momentul de fata provocand pagube foarte insemnate in aceasta perioada, ceea ce desigur ca genereaza ingrijorare.

Volodimir Zelenski spune ca in ciuda tuturor atacurilor, ucrainienii vor continua sa lupte, si vor continua sa elibereze tot mai multe teritorii din zonele ocupate, asa ca vor continua contraofensivele, dar ramane de vazut cat de multe victorii vor mai putea fi obtinute.

200 de zile de rezistență noastră. Cel mai important și, prin urmare, cel mai dificil, este înainte. Și vreau să dedic această adresă celor care sunt înainte. Cine le trece cel mai greu acum, deoarece fac cel mai important lucru.

Aceștia sunt toți apărătorii Ucrainei. Toți cei care au stat cu curaj de 200 de zile, fiind exact motivul pentru care Ucraina stă. Puternici și de aceea suntem liberi. Imposibil și de aceea suntem independenți. Luptătorii noștri, care au reținut în mod eroic inamicul, iar acum nu se rețin. Și îi alungă pe ocupanți în nord, sud și est. În toate direcțiile, dar mergând într-o singură direcție – înainte și spre victorie.

Chiar și prin întunericul impenetrabil, Ucraina și lumea civilizată văd clar aceste acte teroriste.

Lovituri deliberate și cinice cu rachete asupra infrastructurii critice civile. Fara facilitati militare. Regiunile Harkiv și Donețk au fost tăiate. În Zaporizhia, Dnipropetrovsk și Sumy există probleme parțiale cu alimentarea cu energie.

Mai crezi că suntem „un singur popor”?

Mai crezi că poți să ne sperii, să ne spargi, să ne faci concesii?

Chiar nu ai inteles nimic?

Nu intelegi cine suntem? Pentru ce suntem? Despre ce vorbim?

Citit pe buze:

Fara gaz sau fara tine? fara tine

Fara lumina sau fara tine? fara tine

Fara apa sau fara tine? fara tine

Fara mancare sau fara tine? fara tine

Frigul, foamea, întunericul și setea nu sunt la fel de înfricoșătoare și de moarte pentru noi precum „prietenia și fraternitatea voastră”.

Dar istoria va pune totul la locul lui.

Și vom fi cu gaz, lumină, apă și mâncare.. și FĂRĂ tine!