Vladimir Putin si Emmanuel Macron au Discutat despre Situatia de la Zaporojie

Vladimir Putin si Emmanuel Macron au Discutat despre Situatia de la Zaporojie

Vladimir Putin si Emmanuel Macron au discutat despre situatia centralei nucleare de la Zaporojie, cei doi presedinti vorbind pentru prima oara dupa foarte multe luni de pauza impusa de situatia conflictului din Ucraina, una dintre cererile venite din Franta fiind retragerea armelor din complexul centralei.

Lui Vladimir Putin i-a fost cerut sa retraga atat armele usoare, cat si cele grele din cadrul complexului centralei nucleare de la Zaporojie, la recomandararile AIEA, insa e improbabil ca acest lucru sa se intample, mai ales dupa ce Ucraina a avut atat de multe victorii in sudul tarii, si a eliberat zone vaste din teritoriu ocupate de catre armata rusa.

“Macron discută despre centrala nucleară Zaporizhzhia cu Putin, îi cere să-și retragă armele. Președintele francez Emmanuel Macron i-a spus dictatorului rus Vladimir Putin că ocuparea de către Rusia a centralei nucleare Zaporizhzhia din Enerhodar reprezintă o amenințare la adresa integrității centralei.

El i-a cerut lui Putin să retragă atât armele grele, cât și armele ușoare din centrală și să asigure siguranța locului urmând recomandările Agenției Internaționale pentru Energie Atomică.”