Ministrul Apararii: Anuntul Oficial de Ultim Moment privind Armata Romana si Israel

Ministrul Apararii Anuntul Oficial Ultim moment Armata Romana Israel

Ministrul Apararii a publicat un foarte important anunt de ultim moment care vizeaza atat Armata Romana, cat si Israel, iar asta deoarece oficialul Guvernului Romaniei a avut in cursul acestei zile o intalnire importanta cu noul Ambasador al Israelului in Romania, Excelența Sa Reuven Azar, iar subiectele de discutie au vizat si colaborarea militara.

Ministrul Aparatii spune ca Armata Romana si cea israeliana au participat la exercitii militare impreuna, dar si ca exista o colaborare intre ele, iar interesul in momentul de fata este ca aceasta colaborare sa nu se opreasca, ceea ce desigur ca ar fi foarte benefic pentru Romania, sansele fiind ca proiectele sa nu se intrerupata.

Ministrul Apararii a avut saptamana trecuta intalniri cu omologii sai din Uniunea Europeana pentru a discuta situatia razboiului din Ucraina, iar acum vedem ca lucrurile continua cu discutii privind colaborarile continue cu Israelul pentru binele Romaniei.

“M-am bucurat să îl întâlnesc, astăzi, pe noul Ambasador al Israelului la București, Excelența Sa Reuven Azar.

Am discutat împreună despre situația actuală de securitate şi am trecut în revistă, împreună, principalele repere ale cooperării dintre România și Israel în domeniu apărării.

Armata României are relații de colaborare consistente și fructuoase cu forţele armate israeliene, dar țările noastre sunt interesate în continuarea participării la activități de instruire în comun, precum și pentru consolidarea cooperării în domeniul aerian şi naval, dar şi în cel al apărării cibernetice și al medicinei militare.”